Hotstone massage

Het gebruik van warme stenen is in Europa vrij ‘nieuw’ terwijl het in principe al eeuwen oud is. De Grieken en Romeinen gebruikten in de badhuizen al stenen om elkaar mee te masseren. Ook werd deze massage al gebruikt bij de Inca’s, Maories en vele andere culturen. In de oosterse cultuur werden warme stenen gebruikt ter voorkoming en behandeling van ziekten en aandoeningen in Azië en India waren de stenen de voorlopers van de acupunctuur.

De stenen vinden hun oorsprong in Hawaï en Mexico en zijn gevormd vanuit de hete lava (Basalt) van vulkanen, waarna ze eeuwenlang in rivier beddingen hebben gelegen en waardoor ze mooie ronde gladde vormen hebben gekregen. Basalt is gestold lava met een grote dichtheid en een hoog ijzer en magnesiumgehalte. Deze stenen bevatten natuurlijke krachten. Basalt is paramagnetisch, dit betekend dat het aangetrokken wordt door een magnetisch veld. Paramagnetisme verhoogt de vitaliteit en is conductor van subtiele energieën.

 

De werking van Hotstone massage

Hotstone massage is een geweldig intens, diepe warme massage. De warmte van de stenen dringt diep door in je spieren en botten, terwijl de ‘druk’ van de stenen ervoor zorgt dat je je energie weer terughaalt naar jezelf, en ervoor zorgt dat je beter bij jezelf bent. Hotstone massage is een gecombineerde vorm van intuïtieve massage, thermotherapie en aromatherapie vanuit de gedachtegang “Geest, Ziel en Lichaam zijn één”.

De massage heeft een diepe ontspannende en helende werking. Eerst worden er een aantal stenen op en onder je neergelegd. Deze stenen laten het lichaam wennen aan de warmte en geven ontspanning. Na de legging van de Hotstones op en onder het lichaam, wordt je verder los gemasseerd met warme stenen, warme olie en handen! Dit is een massage die moeilijk in woorden is uit te leggen, die je een keer ervaren moet hebben, om de weldaad voor lichaam en geest te ervaren.

 

Door de combinatie van de warmte en de massagebewegingen creëer je een positief zelfherstellingsvermogen van het lichaam, voer je afvalstoffen af, draag je bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleer je de organen en kun je het lichaam weer in balans brengen. Daarnaast ondersteunt Hot stones massage alle niveaus van healing doordat het de emotionele, mentale en fysieke energieën op een heel bijzondere manier op elkaar afstemt.

Hotstones massage is met name geschikt bij:
–  Spanningen
–  Stress (maar niet bij burnout)
–  Spierproblemen
–  Gewrichtsproblemen zoals reuma en artritis (mits niet ontstoken)
–  Spijsverteringsproblemen
–  Slechte doorbloeding

Maar ook zeker voor mensen die gewoon eens lekker hun lichaam willen vertroetelen en relaxen!

Details van de behandelingen

Lichaamsmassage
Massage langs de benen, rug, nek, schouders, borst, buik, handen, voeten en het hoofd.
Duur: ± 60 min
Kosten: € 40,-


Uitgebreide lichaamsmassage

Massage langs de benen, rug, nek, schouders, borst, buik, handen, voeten en het hoofd. Maar deze behandeling is uitgebreid met een chakra-reiniging met toevoeging van edelstenen en etherische oliën die U weer in balans brengen.

Duur: ± 90 min
Kosten: € 60,-

Gezichtsmassage
Gecombineerde massage op basis van etherische oliën in het gezicht met acupunctuurdrukpunten en een combinatie van cold & hotstones.

Duur: ± 100 min
Kosten: € 35,-