Bach Bloesem Remedies

Bloesemtherapie volgens Bach- een Holistische geneeswijze.
“Ziekte is geen wrede straf, maar enkel en alleen een correctie; een instrument waarvan onze eigen psyche zich bedient om ons op onze fouten te wijzen, ons te weerhouden van grotere dwalingen en ons te beletten nog meer schade aan te richten – en om ons terug te leiden naar de weg van de waarheid en het licht, die we nooit hadden mogen verlaten” Edward Bach

Deze woorden had de arts Dr. Edward Bach uit Wales een halve eeuw geleden op geschreven.
Deze uitspraak is een niet aan tijd gebonden actualiteit, woorden die ook nu in de 21e eeuw kan worden aangeduid als nieuwe tijd denken. De holistische (Gr.: holos = “heel”) opvatting van gezondheid, ziekte en genezing gaat uit van de volkomen eenheid van alles wat leeft, als mede van het absoluut unieke karakter van alle daarin voorkomende systemen. Ieder van ons bevindt zich op een levensreis waarin onze gezondheidstoestand een traject af loopt waarin het welzijn een bijzondere plaats in neemt tijdens deze levensreis. Tijdens deze levensreis kan er zich ziektesymptoom voordoen zowel op het fysieke, psychisch of geestelijk vlak. Het ziektesymptoom kan ons een specifieke boodschap te vertellen hebben. Het gaat erom dat wij die boodschap onderkennen, aanvaarden en benutten om een genezingsproces te vinden die onze heelheid (“heiligheid”) van ons wezen doet genezen.

De Bloesem Remedies van Bach hebben specifieke eigenschappen om verschillen problemen op emotionele vlak aan te pakken. Deze tincturen kunnen u helpen om het emotionele evenwicht in u persoonlijkheid te herstellen, en weer controle te krijgen over u emoties. Het bewustzijn komt weer in harmonie, doordat geblokkeerde energieën op nieuw gaan stromen. Door Bloesem Remedies van Bach wordt u weer in contact gebracht met u Heelheid, u waarachtige Energiebron.

De Bach Bloesem Remedies zijn originele bloesemextracten, waarvan de werking door Dr. Edward Bach in de jaren 30 is ontdekt en beschreven. Dr. Edward Bach was een Engelse arts, homeopaat, bacterioloog en immunoloog. Zijn filosofie, “Zolang als de ziel, het lichaam en de geest in harmonie zijn, zijn we immuum voor ziekte”, was hij zijn tijd ver vooruit. Dr. Bach heeft de laatste tijd van zijn leven gewijd aan de verkenning en bestudering van de 38 vormen van gedrag en emoties, die hij identificeerde als de belangrijke oorzaken van ons emotioneel lijden.

In de natuur vond hij de bloesems, die deze emoties gunstig beïnvloeden, door ons diep in ons wezen het corresponderende evenwicht te laten ervaren.

Hij maakte 38 tincturen die weer een verdeling hebben van 7 groepen emoties:
1. Angst
2. Onzekerheid
3. Onvoldoende interesse in het hier en nu
4. Eenzaamheid
5. Overgevoeligheid
6. Moedeloosheid en wanhoop
7. Overbezorgdheid voor het welzijn van andere

Deze tincturen zijn sindsdien bij ons bekend onder de naam: ”Bach Bloesem Remedie”
In de nabije omgeving bij Oxford in Engeland waar Dr.Bach zijn Centrum had, vond hij de meeste bloemen waarvan hij de remedies maakte. In dit Dr.Bach Centrum worden vandaag de dag nog steeds door de huidige beheerders de moedertincturen bereid volgens de methode die Dr.Edward Bach ontwikkeld had.

Bloesem Remedies van Bach kunnen door alle mensen, kinderen, dieren en planten gebruikt worden.
Het is bekend dat de Bloesem Remedies geen bijwerkingen hebben, niet verslavend zijn en kunnen zonder probleem gecombineerd worden met andere geneesmidden. De bloesems bieden voor jong en oud de nodige ondersteuning voor het welzijn van lichaam en geest.
Let op! De Bloesem Remedies van Bach vervangen GÉÉN noodzakelijke medische behandelingen!

Bloesem Remedies Bach zijn in verschillende verpakkings vormen verkrijgbaar.

Rescue Remedie: is de orginele combinatie van vijf Bach Bloesem Remedie:
* Rock Rose tegen gevoelens van paniek
* Impatiens tegen ongeduld en irritatie
* Clematis om helderheid van geest te ondersteunen
* Star of Betlehem tegen schok en schik
* Cherry Plum om kalm te blijven in momenten van radeloosheid

Rescue Remedy kunt u dagelijks helpen in situaties als:
examen doen, rijbewijs halen, bij het verwerken van tegenslag/discussie/verdriet, trouwdag, bezoek tandarts,
tijd en werkdruk, rouwverwerking, sollicitatie gesprek, ontslag, presentatie, vliegangst, slecht nieuws ontvangen, file problemen.

Rescue cream: is een heilzame créme op basis van bloesemtincturen.

Rescue Cream bevat dezelfde combinatie van Bach Bloesem Remedies als Rescue Remedy, met daaraan toegevoegd Crab Apple, voor de reinigende werking. Het verlicht de huid direct na een vervelende val, een gestoten arm of ongelukkige beweging bij sporten of spelen. Ook verzacht het insectensteken of gevolgen van een te lang zonnebad. Rescue Cream is zeer aangenaam voor ruwe of schrale huid.

Rescue spray nacht: Ontspant en bevordert een natuurlijke en gezonde nachtrust.

Rescue Remedy Nacht bestaat uit de vijf bloesemtincturen van de orginele Rescue Remdy de bloesem remedie White Chestnut is hieraan toegevoegd. Rescue ontspant en stelt gerust, terwijl de White Chestnut helpt om malende gedachtens tot rust te brengen. Het bevordert een natuurlijke gezonde nachtrust. Rescue Remdy nacht is ook in een spray van 7ml te verkrijgen.

Rescue Pastilles: ontspant en stelt gerust.

Rescue Pastilles bevatten de vijf bloesemtincturen die de basis van ieder Rescue product vormen.
Belangrijk kenmerk van de pastilles is dat zij geen alcohol bevatten. Ook is geen suiker of aspartaam toegevoegd. De pastilles zijn verpakt in een handig te openen en te sluiten blikje van 50 gram.

De Bach Bloesem Remedies kunt u meerdere dagen, weken of zelfs maanden gebruiken.
Uw eigen gevoel zal hierin uw beste raadgever zijn.

Hetzelfde geldt voor de herkenning van de emoties die u doormaakt. Voor deze emoties kunt u onder deskundige begeleiding van de Natuurgeneeskundige zorgverlener “Bach Bloesem Remedies” uitzoeken en daarna volgens recept gebruiken.