Aromatherapie

Aromatherapie is meer dan alleen een onderdeel van de Kruidentherapie. Ze is een wetenschap die therapeutisch gebruik maakt van speciale natuurlijke, aromatische kruiden. Aromatherapie ligt aan de basis van een tijdloze methode voor een natuurlijke behandeling die helemaal past in de moderne opvattingen over natuurlijk genezen.

Ze is niet alleen een methode die een betere celverdeling bevordert, maar ook helpt het lichaam te versterken en aan te passen aan verniewde, eventueel moeilijker omstandigheden. Aromatherapie is een manier om zowel de psychische als de fysieke gesteldheid van de mens aanzienlijk te verbeteren, en vormt een goede hulp bij de genezing van ziekten. Kortom: ze helpt het organisme zowel het psychische als fysieke evenwicht terug te vinden.

Aromatherapie is een methode die in deze tijd bij uitstek geschikt is om hulp te bieden. Er wordt gewerkt met speciale aromatische kruidenolien: deze zijn als het ware het bloed van de plant, bijzonder krachtige werkzame stoffen. Ze zijn levende elementen met een sterke eigen individualiteit. Derhalve zijn ze geschikt om individuele problemen aan te pakken, ook omdat ze niet alleen op het zichtbare, fysieke lichaam werken maar ook op het onzichtbare energetische lichaam van de mens.